home  »   licht en geluid blog  »

Pioneer XDJ 1000 touchscreen media speler

 

Pioneer introduceert de XDJ 1000, de eerste mediaspeler met touchscreen bediening.

Pioneer XDJ 1000 touchscreen mediaspelerPioneer XDJ 1000 touchscreen mediaspelerAchterzijde XDJ 1000


Full color touchscreen op de Pioneer XDJ 1000

De meest in het oog springende innovatie van de Pioneer XDJ 1000 is natuurlijk het 7 inch full colour touchscreen. Op dit touchscreen, dat even groot is als de Samsung Galaxy Tab 7 en de iPad mini, vind je uiteraard ook alle relevante informatie die je gewend bent van Pioneers topmodel, de CDJ 2000 Nexus, zoals de titel, tijd en natuurlijk het geliefde waveform.

Zoeken op de Pioneer XDJ 1000 touchscreen mediaspelerHet zoeken naar een track werkt nog beter dan bij de CDJ 2000 nexus. De overzichtelijke interface van de populairste speler in dj land is ook in de XDJ 1000 behouden, maar is nu uitgebreid met een qwerty toetsenbord zoals je dat ook gewend bent van je tablet en smartphone.


Ook nieuw is de WaveZoom functie, waarmee je het waveform tot 5x kunt inzoomen voor nog preciezere loop en cuepunten.

Afspeelfuncties te bedienen met normale knoppen

Gelukkig hoef je niet alles via het touchscreen te doen; de belangrijkste functies zijn nog gewoon te bedienen met normale knoppen. Dingen als cue, play, search, loop en pitch werken dus exact zoals je al jaren gewend bent, waardoor vrijwel iedere dj intuïtief met de XDJ 1000 uit de voeten zal kunnen.

Geen cd-speler, wel USB en WiFi

De Pioneer XDJ 1000 heeft geen cd-speler meer aan boord, waarmee Pioneer inspeelt op de toenemende digitalisering bij dj's. De meeste dj's hebben geen cd's meer bij, dus waarom zou je nog een dure cd-unit in een speler stoppen?

Vanzelfsprekend is de XDJ 1000 wel uitgerust met een USB ingang, waarmee MP3, AAC, WAV en AIFF bestanden kunnen worden afgespeeld. Maar een USB stick is eigenlijk niet eens meer noodzakelijk, want via WiFi kun je ook bestanden afspelen vanaf je tablet of smartphone. Daar is echter wel een met WiFi uitgeruste LAN router voor nodig, waarmee je ook de spelers aan elkaar kunt koppelen.

RecordBox

Om bestanden af te spelen van PC, Mac, tablet of telefoon is het wel noodzakelijk dat je RecordBox geinstalleerd hebt, maar de meeste dj's zullen dat alleen als voordeel zien.

Quantanized!

Ook de populaire quantanized functies van de CDJ 2000 Nexus ontbreken niet op de XDJ 1000, en er zijn zelfs 2 nieuwe quantanized functies toegevoegd aan deze nieuwste telg uit de Pioneer stal; met de Beat Jump functie kunnen dj's 1, 2 of 4 beats vooruit of teruguit springen, en met de nieuwe Loop Move functie kan een loop een stukje worden opgeschoven.

Betaalbare prijs

Doordat de dure cd unit ontbreekt op de Pioneer XDJ 1000 is de prijs van deze speler verrassend laag...

Geplaatst op: 15-11-2014  |  Laatste update van dit artikel: 15-11-2014