home  »   licht en geluid blog  »

Pioneer Club Sound System

 

Pioneer is al jaren de onbetwiste marktleider op het gebied van professionele dj gear, op dit moment met hun CDJ 2000 nexus mediaspeler en DJM 900 Nexus dj mixer. Pioneer is dus niet bepaald een onbekende naam bij clubs en verhuurbedrijven.

Pioneer geluidssysteem

Maar Pioneer wil niet meer alleen in de dj booth te vinden zijn en heeft haar jarenlange ervaring met clubs en verhuurbedrijven nu gebruikt voor de ontwikkeling van een professioneel geluidssysteem.

Pioneer Club Sound System (GS Wave serie)

Het Pioneer geluidssysteem is ontwikkeld in samenwerking met Gary Stewart Audio (GSA) en Powersoft, bedrijven die al vele jaren actief zijn in de high end professionele audio markt. De geluidssystemen van GSA waren onder andere al te beluisteren bij Ministry of Sound in Londen, Club Zouk in Singapore en Club Vertigo in Costa Rica. Powersoft is bekend om haar topkwaliteit versterkers.

Een echt "dreamteam" dus, deze combinatie van drie topmerken op het gebied van geluidstechniek. Alex Barrand, de Pioneer geluidstechnicus die het geluidssysteem van Ministry of Sound ontworpen heeft, zegt daarover: "We wilden niet alleen de markt voor professionele geluidssystemen binnendringen, we wilden ook direct de beste zijn. Als je het Pioneer geluidssysteem gehoord hebt zul je direct overtuigd zijn."

Pioneer GS Wave serie

Het Pioneer geluidssysteem is in twee series beschikbaar. De GS Wave serie (zie bovenstaande foto) is het ultieme geluidssysteem voor clubs, gemaakt om een warm en helder geluid te verspreiden over de gehele dansvloer. Een hoge geluidsdruk zorgt ervoor dat je het geluid niet alleen hoort maar ook voelt.

Pioneer XY serie

Pioneer geluidssysteem (XY serie)

Naast het GS Wave geluidssysteem brengt Pioneer ook het XY geluidssysteem op de markt. De XY serie is bedoeld voor kleinere ruimtes, maar kan ook gebruikt worden als infill of als dj monitor. De topspeakers van de XY serie zijn in 8 inch en 12 inch verkrijgbaar, en zijn uit te breiden met 15 inch en 18 inch subwoofers.

Dit systeem lijkt dus ook zeer interessant voor verhuurbedrijven en professionele drive-in-shows, en is in tegenstelling tot het 3 meter hoge GS Wave systeem ook een stuk makkelijker te vervoeren. De Pioneer XY serie kan op statief geplaatst worden maar er zijn ook vliegbeugels verkrijgbaar.

Powersoft K Serie versterkers

Zowel de GS Wave serie als de XY serie zijn passief, waardoor een externe versterker noodzakelijk is. Zoals vermeld heeft Pioneer op dat gebied samengewerkt met Powersoft. De ingebouwde DSP processors van de Powersoft K serie versterkers bevatten dan ook presets voor de Pioneer geluidssystemen, waarmee je eenvoudig het optimale uit je geluidssysteem haalt.


Geplaatst op: 02-07-2013  |  Laatste update van dit artikel: 02-07-2013